Noticias

Música de moros i cristians per a reflexionar
28 mayo 2015

Música de moros i cristians per a reflexionar

Sí, han llegit bé. Música de moros i cristians per a reflexionar. Diumenge 24 de maig ja ha passat a la història per ser la data en què vam dipositar el nostre vot per escollir la composició del nostre Ajuntament i de la nostra Generalitat Valenciana. I acabada la campanya electoral, el dia abans tocava reflexionar segons obliga la legislació espanyola. Així que, des de l’Associació Musical Verge de l’Ermitana vam pensar per què no oferir un concert fester per afavorir aquesta reflexió?

Dit i fet. Dissabte 23 de maig els Jardins del Castell de Peníscola van ser el lloc escollit per celebrar una nova edició del concert de marxes mores i cristianes que en els últims anys té lloc de la mà de la nostra banda de música, amb la col·laboració de l’Associació Cultural de Moros i Cristians, també de Peníscola, que contribuïx amb l’escenografia en alguna de les peces interpretades.

300 persones van poder gaudir d’un programa musical especialment estudiat per a l’ocasió. Paco Sirvent, pasdoble fester del mestre Cristóbal Moira Santos va ser la partitura que inicià el concert. Hi van seguir les marxes mores Cora d’Algar, del mestre Rafal Talens; Embajador moro, composta per Daniel Juan Ferrero Silvage, i Ben Al-Sahagui, de Francisco Valor Llorens.

Pel que fa al repertori cristià, van sonar Ambaixadora contrabandista ’98, escrita per Miguel Ángel Sarrió Nada; La primitiva, de José Salvador González, i Cid, composta per Pedro Joaquín cortés. Cal destacar en la darrera peça la col·laboració esmentada anteriorment de l’Associació Cultural de Moros i Cristians de Peníscola. I és que Saray, Isabel, Carmen, Nerea, Sheila, Lara i Clara, que formen part del grup Les guerreres de la Creu, van ser les encarregades de dibuixar sobre l’escenari els balls i moviments més característics del ritme cristià.

El concert va finalitzar amb el lliurament d’una rosa a cada una de les guerreres, i d’un pergamí a la banda de música. I clar, amb una més que adequada reflexió.


Volver al listado de noticias » »
Peñiscola - Sede ElectrónicaTurismo Peñiscola